Tandir kebabi de pui

de Giana in Pui, 25 Aug 2014 | 7253 vizualizari

 

Tandir kebabi este o friptura din muschi de vita sau de oaie specifica zonei Konya din Turcia. Carnea se prepara la cuptor, inabusita in suc propriu, fara a adauga apa.
Eu am incercat varianta cu pulpe pui inabusite la oala sub presiune iar rezultatul a fost exceptional. Carnea a fost foarte gustoasa si moale.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • usturoi pisat (3-4 catei)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tandir kebabi de pui:

Se amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol mare sau direct in oala sub presiune. Peste sos se pun pulpele, cu piele sau fara piele, eu le pregatesc cu piele si scot pielea inainte de servire. Se amesteca bine pulpele in sos si se lasa la frigider timp de o ora.

Pulpele se aseaza in cratita iar la mijoc se pune ceapa intreaga. Se inchide capacul si se pune cratita pe foc la flacara mare in jur de 10 minute in functie de tipul oalei sub presiune apoi se da focul la mic si se lasa 45 de minute.

Dupa ce s-a gatit carnea, se scurge de zeama si se serveste sau se poate praji in putin ulei pentru a deveni usor crocanta, carnea se va desprinde foarte usor de pe os.

Desi se pune deloc apa in cratita, carnea va lasa zeama pe care o puteti folosi la ciorbe, la pilaf sau ca sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tandir kebabi de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete umplute cu legume - Imam bayildi